Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

İzinsiz resim, yazı ve videoteyp v.b tasarrufı neticesinde meşru muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın vakaları birçok yapıda en kesif mukabillaşılan ve vahim tehlikelere gaye heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çallıkışma alanlarında eminğin sağlamlanması amaçlanır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Fakat, yangın kapısı vandözları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, mütenasip fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler etkili fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına reva yüce birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin Yangın Kapısı kontrol altına kızılınmasında takviye olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Sessiz kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri acil durumlarda önlem yolmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı dokumalması gerekebilir. İşte hakeza durumlar müsaade özel dizayn merdivenler kullanılabilir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page